Welkom op de genealogiepagina van de families Menkehorst,Langezaal en Grobbink

Mijn naam is Henk Menkehorst en  ik ben woonachtig in Haaksbergen. Ik houd mij in mijn vrije tijd bezig met de familiegeschiedenis van genoemde families. Dit begint met het verzamelen van geboorte -,  huwelijk - en overlijdensdata. Gaandeweg ben ik mij ook gaan interesseren in andere zaken die met de familie te maken hebben. Hierbij moet men denken aan bijvoorbeeld de tijd waarin mensen leefden en de geschiedenis die daar bij hoort. In de loop der jaren heb ik daarover veel informatie weten te verzamelen in de vorm van documenten en foto`s.

De oudste vermelding van de naam Menckhorst dateert van 1333 en komt voor in de regesten van de Heren van Borculo. Wat de familie Langezaal betreft ,  heb ik vanaf 1550 een goed beeld van de familie. De Langeseals komen van oorsprong uit Duitsland.  De stamvader Mathias is na de 80 jarige oorlog vanuit Deventer in Haaksbergen terecht gekomen. Een nazaat van Mathias,  die van beroep bierbrouwer was,  is in Leiden terecht gekomen, naar men zegt gevlucht voor het oorlogsgeweld in Twente. In Leiden wonen nog steeds vele families Langezaal die hun roots in Haaksbergen hebben.

De stamboomgegevens zijn ondergebracht bij Myheritage.nl: https://www.myheritage.nl/site-119712241/website-van-de-families-menkehorst-en-langezaal

Klik op de link in en je wordt automatisch doorgestuurd naar de genealogie website van Menkehorst en Langezaal op MyHeritage.nl. Wegens privacy redenen dien je wel te registreren op myheritage.nl.

Ik wens u veel kijkplezier en mocht u informatie,  foto`s hebben neem dan contact met mij op. Dit kan via E-mail   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan wel telefonisch. 053 5724413

Met vriendelijke groet,

Henk Menkehorst